Despre Bogdanel

Baietelul fara degete la mana dreapta

mama: Aurelia Anton – 19 oct 1978, Fetesti. Este casatorita si are un baietel de 11 ani. Bogdan Marian Anton s-a nascut pe 29 oct 1999.

Mama lucreaza ca vanzatoare si tatal lucreaza in constructii cu ziua. Nu are carte de munca si nu are un salariu fix.

Bogdanel s-a nascut in 1999. Sarcina mamei a decurs perfect. Nu a avut nicio problema. Si ea si sotul ei erau tare bucurosi ca vor avea un copi. A mers la analize lunar, a luat vitamine, fier si tot ce i-a mai recomandat doctorul.

Singurul lucru pe care nu l-a facut a fost ecografia. Nu a vrut sa stie sexul copilasului. A vrut sa ramana mister. Dar misterul acesta s-a transformat intr-un soc cand l-a vazut dupa nastere.

Aurelia nu a avut nicio problema la nastere. Dar a avut o problema a doua zi dupa nastere cand i-a fost aratat copilul. Nimeni nu vorbea. Toti lasasera capul in jos si pareau ca se scuza practic de ceva anume. Aurelia a observat ca micutului ii lipsesc 4 degete de la mana dreapta.

Explicatia nu a gasit-o nici pana in ziua de astazi. Medicii au spus ca poate in timpul sarcinii Aurelia a avut o lipsa de calciu. Dar ea s-a vitaminizat. In fine..

Nu mai era timp sa caute explicatii vinovati, ci solutii. A venit cu baiatul la Grigore Alexandrescu la numai 2 saptamani dupa nastere. I-au spus ca este prea mic sa isi dea parerea si sa mai astepte ca poate in timp se vor dezvolta mugurasii pe care ii avea in loc de degete. Dar nimic. Timpul a trecut si tot asa colindand prin spitale, Aurelia nu a gasit nicio solutie pentru micutul Bogdanel.

Au aparut bineinteles si problemele. La gradinita se mai scapa pe el pentru ca nu reusea sa se desfaca la curea. Ii trebuie numai pantaloni cu elastic, sau care sa stea fara curea. Si la incaltari au probleme. Trebuie sa fie adidasi sau pantofi cu adeziv, nu cu siret.

Cand Bogdan avea 4 ani, parintii lui au vazut intr-un ziar o fata de 15 ani cu aceeasi problema ca a lui Bogdan. Ii pusesera un dispozitiv cu care se descurca de minune. A mers cu Bogdan la Budimex sa intrebe daca ii poate aplica si lui acel dispozitiv. Insa nu se poate. El are mugurasii pre putin crescuti si nu are de ce lege acel dispozitiv.

I-a fost greu sa invete sa scrie cu stanga. Toate reflexele le avea cu manuta dreapta. In clasa intai invatatoarea ii invata sa numere si sa socoteasca pe degete. El era mereu jenat ca la manuta drepata nu avea degete.

Cu toate ca mama lui l-a invatat sa nu se fereasca niciodata de cum este el, anumite rezerve au aparut. Copilasul sta numai cu mana in buzunar in public si incearca sa evite privirile celor din jur.

Cand era mai mic, o intreba pe mama lui mereu de ce el este asa si nu e ca toti oamenii normali. Acum s-a resemnat.

Si oamenii cand il vad in autobuz o intreaba pe mama lui de ce el este asa.

Aurelia a descoperit in luna octombrie 2009 un medic care ar putea sa ii faca o proteza copilului tocmai in Suedia. A fost foarte bucuroasa sa stie exista o sansa pentru copilul ei. Dar a fost dezamagita cand a aflat costul protezei. 15.000 de euro. Mama lui lucreaza ca vanzatoare, iar tatal in constructii cu ziua. Nu au de unde sa stranga o asa suma. Pana acum prin bunavointa oamenilor au reusit sa stranga 11 milioane si 70 de euro.

Bogdan este premiant. Pana acum a luat numai premiul intai. Mai nou scrie poezii pentru revista scolii si merge la karate.

===========

Conturi Bogdan Anton

===========

Cont Reiffesien Euro:
RO27RZBR0000060012424443
Cont Reiffeisen Lei:
RO05RZBR0000060012424451
TITULAR CONT: ANTON COSTEL
Cont BCR Euro:
RO97RNCB0171115131160002
Cont BCR Lei:
RO27RNCB0171115131160001

TITULAR CONT: ANTON COSTEL

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


%d bloggers like this: